Culinair

Bij binnenkomst ruik je de geur van verse filterkoffie uit de Moccamasters. Voor liefhebbers van thee staan er drie potten in wisselende smaken klaar op theelichtjes. Dat varieert van seizoensthee tot verse citroenverbena-, munt- en gemberthee. Daarnaast staat er altijd wat lekkers klaar voor bij de koffie, altijd zelfgebakken en regelmatig weer iets anders, net wat de gastvrouw voor inspiratie heeft.

Verder staat er water (plat en bruis) in de zaal en staat in de Dorena Hickman Kitchen, die de hele dag vrij toegankelijk is, een grote koelkast waarin gasten zelf hun flesjes fris kunnen pakken. In de middag staat er verder (pure) chocola en vers fruit. Want koekjes eten om wakker te blijven werkt alleen maar averechts is onze ervaring….

Eemster33 biedt verder ontbijt, lunch, borrel, diner en BBQ.

Indien aan ons doorgegeven, houden wij rekening met voedselallergieën zodat iedereen van de verse gerechten kan genieten.

Onze principes

Wij werken met verse producten, niets kant-en-klaar, wij koken zelf voor onze gasten. Wij kiezen daarnaast bij Eemster33 bewust waar het gaat om eten en drinken.

We zijn kritisch waar het gaat over eten en hebben als belangrijkste stelregel dat wij onze gasten niets serveren wat wij zelf ook niet zouden eten of drinken. Dat betekent wekelijks wisselende huisgemaakte soep en salades voor de lunch en verrassende gerechten voor het diner. En die moeten lekker zijn, want ‘prima’ vinden wij gewoon niet goed genoeg.

Daarnaast zijn wij groot voorstander van ‘lokaal’. Dat betekent dat de verse bloemen in de vergaderzalen afkomstig zijn van bloemenstallen van kwekers in de omliggende dorpen (en uiteraard de eigen tuin), de bessen en aardbeien bij de lunch ook van kwekerijen uit de buurt komen maar vooral ook dat het vlees en zuivel uit de buurt komt. Want naast lokaal zijn wij ook alert op dierenwelzijn. Geen gesleep met dieren over internationale grenzen, koeien horen in de wei en varkens en kippen horen te scharrelen. Een uitdaging bij het inkopen, maar ook een principekwestie.

Ook qua drinken ligt de lat hoog. Onze gasten mogen zelf in de koelkast in de keuken drankjes pakken en als die grote Amerikaanse koelkast openzwaait, dan valt het oog direct op de stijlvol vormgegeven flesjes Moj Lemonade. Vers fruit, zuiver bronwater, koolzuur en een klein beetje ruwe rietsuiker, verder niets. En ook de borrel na de bijeenkomst ontkomt niet aan ons kritisch oog. Alleen bier van Maallust uit Veenhuizen (lokaal, ondernemend én eigenzinnig) en wijn van Streuer uit Grolloo; ooit in een recensie een “monomane Francovinofiel” genoemd, wiens wijnen je alleen in de beste restaurants van het Noorden ziet.